Szűrés
Márka
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Babajáték

Főkategória >Babajáték

Babajáték

Biztosan ismered azt a közmondást, hogy játszva tanul a gyerek, és ez igaz is: a babád játék közben rengeteget tanul. Mivel még kicsi, ezért különösen fontos, hogy a baba játékok amiket veszel neki mindig az ő életkorához, és az ő készségeihez legyenek igazítva. Először pihe puha babajátékot kell neki venned, aztán ahogy cseperedik érdemes fejlesztő babajátékot beszerezned. Ezek a baba játékok hangot adnak ki, színesek, a fejlesztő babajátékok a koordinációt, a tér, és a színlátást fejlesztik. Amikor a babád eléri a 3 hónapos kort, a „babajátékok 3 hónapos kortól” kategóriában érdemes szétnézned, ahol már három hónapos babáknak találsz babajátékokat. Később a már kialakult készségeket érdemes játékokkal fejlesztened, ekkor lesz szüksége a babának a készségfejlesztő babajátékokra.


Sorrend:


Sorrend:

A baba fejlődése gyors ütemben történik és idővel lépésről lépésre kapcsolódnak be az érzékszervek és a babák azonnal fel akarnak fedezni mindent. Ezt követi a finommotoros készségek tudatos használata és a féktelen mozgásvágy, az új lehetőségek feltárásával. Ezekben a fokozatosan egymást követő szakaszokban ezért különböző babajátékokat kell használni az utódok optimális fejlesztésére. A babajátékok útmutatójával segítünk a szülőknek a megfelelő bébijáték kiválasztásában, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg a baba készségeinek fejlesztésére.

 

babajátékok 3 hónapos kortól

 

Körülbelül a harmadik hónapban a kisbaba kezei megragadó reflexét tudatos markoló mozgás váltja fel. Ahol az apró ujjak automatikusan ragaszkodnak mindenhez, amihez csak hozzáérnek. Ebben az időszakban ajánlott a csörgők, vagy puha sípoló babajátékok választása, amelyek enyhe szorításra vagy mozgatásra hangot is adnak, így a bébi még jobban élvezheti a játék örömét. A babajátékoknak ebben az időszakban különösen könnyűnek kell lenniük, hogy a baba kezei elbírják azokat.
A puha plüss kockák szintén jó választás lehet, amelyeket, gyakran különböző módon tervezett oldalakkal és izgalmas felületi textúrákkal látják el. A zenélő plüss játékok gyönyörű dallamokat kínálnak a bébi fülei számára.
Az első hónapokban a puha játékok megvásárlása az ajánlott.

 

babajátékok 9 hónapos kortól

 

A baba első évének utolsó harmadát a korai gyermekkori fejlődés további mérföldkövei követik. A csecsemők most kezdik észrevenni a körülöttük lévő világot a szemeikkel. A figyelemfelkeltő babajátékok lekötik a bébi figyelmét és sokszor segítenek az altatás folyamatában is. A gyengéd dallamokkal és lassú egyenletes mozgással rendelkező zenélő forgó kiságyra rögzíthető játékok ideálisak lehetnek erre a célra. A több hónapos megfigyelés és hallgatás után a csecsemők már-már kezdik megérteni az első szavakat. Most van itt a megfelelő idő a baba nyelvi fejlődését hangfelvételekkel segítsük. Renget olyan babajáték létezik, amely beszélő és zenélő funkcióval támogatja a bébit első szavainak kimondását. Pl.: Fisher Price Intelligens asztalka vagy Tanuló kutyus, amelyek a baba aktuális életkorához és tudásszintjéhez igazítható. A nyolcadik és a kilencedik hónap körül a térbeli helyzeteket is felismerik a babák és megfigyelhető, hogy a gyermek szándékosan eltávolítja a játékokat egyik helyről a másikra. A megfelelő baba játékoknak ösztönözniük kell ezeket az új készségeket. Vicces, színes, egymásra rakható csészék vagy kockák aranyos designokkal erre a célra készültek. Az építéshez összehangolt kézmozdulatokra van szükség, amelyek fejlesztik a finommotoros koordinációt.

 

babajátékok 1 éves kortól

 

Az első évben megkezdődik a tanulás a szemek és a kezek összehangolásának finomításával, a meglévő készségek kibővítésével és természetesen a járás megtanulásával. Az első születésnapra ideális választás lehet: járássegítő játék, puha építőkockák, és különféle zenélő- beszélő játékok amelyek mozgásra ösztönzik a gyermeket. Pl:. Vtech - Oktató beszélő zenélő sétagolyó. Amely a szem-kéz koordinációt csodálatosan elősegíti.

Lassan, de biztosan ebben a korban elkezdődik a sétálási folyamata. A bébitaxik remek szórakozást kínálnak a babáknak 1 éves kortól. Szintén kisebb, csecsemőknek alkalmasak a hintázó állatkák, amelyek támogatják és fejlesztik a motoros készségeket és nagy örömöt nyújtanak.

Természetesen minden szülő nagyon aggódik gyermeke biztonságáért ezért minden esetben alaposan olvassa el a játékok csomagolásán található használati útmutatót és tartsa be a feltüntetett életkor ajánlást, így megtudhatja, hogy az adott játék alkalmas-e a baba számára.

 

 

Ajánlott márkák

Röviden bemutatunk néhány érdekes márkát, amelyek kifejezetten bébijátékokra specializálódtak.

 

Fisher Price

A Fisher Price több mint 80 éve kiváló minőségű gyermek- és bébi játékokat gyárt. A termékfejlesztés mindig a jelenlegi kutatási trendek eredményeinek megfelelően zajlik. A hangsúly azon a célon van, hogy a játékot pedagógiailag értékes funkciókkal látják el, amelyek megfelelnek a gyermek korának és képességeinek. A tudományos szempont tisztázása után felmerül a kérdés, hogy az újonnan kifejlesztett termékkel való játék is élvezetes-e. Ezt tesztelik a cég laborjában és a maximális biztonságra, anyaghasználatra nagyon nagyon odafigyelnek. A műanyagok amelyből a Fisher Price Játékok készültek egy gyermek számára szinte törhetetlenek.

 

Oball

 

Az amerikai Oball cég babajátékai intelligensen vannak kialakítva és ideálisak a babakezek számára. Könnyű őket megfogni, kis súlyú könnyű játékok. Az alapjátékok a színes lyukas labdák bébiknek különböző színekben. A labda rugalmas, üreges és ezért könnyű. A baba hajlíthatja eldobhatja a labda mindig visszanyeri eredeti alakját. Ez a sikeres koncepció a többi Oball babajátékban is megtalálható. A széles választék csörgőkből, fürdőjátékokból, kisméretű játékautókból áll. A babajátékok anyagai tartósak és könnyen nedves ruhával tisztíthatók.