Szűrés
Márka
Nem
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Játszószőnyeg

Főkategória >Játszószőnyeg

Játszószőnyeg

Amikor a babád még csak a hátán tud feküdni, és úgy ismerkedik a világgal, a játszószőnyeg nagyon fontos. A babaszőnyegre teheted őt, a játszószőnyeg színei a játékhídon levő játékok pedig lekötik a figyelmét, miközben egy pihe-puha szőnyegen játszik. Ahogy nő a baba, a játszószőnyeg egyre több funkcióját tudja használni, ezért később érdemes beszerezned egy nagyméretű játszószőnyeget, vagy azokat a játszószőnyegeket (például egy habszivacs puzzle szőnyeget, vagy habtapit) amiken akár pár éves kora körül is szívesen játszik, védi őt attól, hogy hideg padlón játsszon, vagy attól, hogy ha elesik, beüsse magát.


Sorrend:


prev
next

Sorrend:

Útmutató a játszószőnyegekhez

A gyerekszőnyegek a gyerekszobában megfelelő hangulatot varázsolnak és gyakorlati hasznuk is van e mellett. Kiváló alapot biztosítanak a játékhoz és

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a szőnyegeknek? Mely típusok a különösen magas minőségűek? Mi is az a játszószőnyeg?

 

Gyerekszőnyeg

A gyerekszoba díszítője, a gyerekek számára pedig egy hely, ahol az izgalmas dolgok történnek. A legtöbb játék helyszíne.

 

A gyerekszőnyeg jellemzői

A gyerekszőnyeg fő jellemzője a gyerekbarát tervezés. A gyerek életkorától függően különböző változatok és témák elérhetőek.

  • Mesebeli- és rajzfilmfigurák
  • Természeti motívumok
  • Tájak
  • Fantáziavilág

 

A szőnyegek alakja nem feltétlenül követi a megszokott formákat. Modelltől függően változhat. Például egy növény vagy egy barátságos állatfigura. A gyerekszobába a szőnyeg különösen színes és szokatlan lehet. A gyerekszobába a gyerekszőnyeg kiválasztásánál érdemes lehet bevonni a gyermekedet a döntésbe.

A színek alapszíne illeszkedhet a fal alapszínéhez, a tapétához vagy a függönyhöz.

A szemet gyönyörködtető színes motívumok jobban illeszkednek az egyszínű szobákhoz. A túl sok szín és minta a szobában, ha csíkos a fel, mintákkal teli a függöny és a rikító szőnyeg nyugtalanságot áraszt.

 

Fontos tulajdonságok

Ha a szőnyeg alja túl sima, az könnyen elmozdulhat a padlón. Ez sérülésveszélyes lehet játék vagy szaladgálás közben. Győződj meg róla, hogy a gyerekszobába szánt szőnyeg alsó része megfelelő csúszásmentes bevonattal rendelkezik vagy használj egy extra csúszásgátló réteget a biztonság növelése érdekében.

 

Milyen anyagú gyerekszőnyeget válaszunk?

A gyerekszőnyegnek anyagában is meg kell felelnie különböző kritériumoknak. Egy normál szőnyeghez képest nagyobb és intenzívebb igénybevételnek vannak kitéve.

A szintetikus szálakat tartalmazó szőnyegek rendkívül rugalmasak. Ezenkívül ezek a típusok könnyen tisztíthatók, hiszen a szennyeződések és a foltokat okozó anyagok kevésbé képesek behatolni a szőnyeg szerkezetébe, a szálak közé.

Ezért például a polipropilén és poliészter kiválóan alkalmas babaszőnyegnek a gyerekszobába. Kellőképpen erős és könnyen tisztítható. A szintetikus anyaghasználat miatt sokkal olcsóbbak is, mint a természetes anyagból készült változatok. Ez lehetővé teszi, hogy lecseréd a szőnyeget, ha már kopott vagy ha már nem tetszik gyermekednek. Ha a gyerekszobában padlófűtés van, akkor szőnyeg kiválasztásánál figyelembe kell venni a szőnyeg anyagát, hogy meddig és milyen típusú hőterhelést bír el.

 

Gyerekszőnyeg kicsomagolása és használata

Annak érdekében hogy te és gyermeked is hosszú ideig örömötöket leljétek a szőnyegben adunk néhány gyakorlati tippet és trükköt a használatát illetően.

Az új gyerekszőnyegeket és habszivacs szőnyegeket (habtapi) általában összecsavarva szállítják. Ezért lehet, hogy kicsomagolás után hullámos lesz. Az ilyen szőnyeg egy idő után automatikusan kisimul. Ha ezt a folyamatot fel szeretnéd gyorsítani, akkor érdemes a szőnyeget az ellenkező irányba egy rövid időre összecsavarni, így a szőnyegben lévő hullám minimalizálódni fog.

Amikor a gyerekszőnyeg megérkezik és kicsomagolod minimális por és szösz is távozhat, ami a gyártás során került a szőnyeg felületére.

Hasznos lehet a szőnyeget kicsit kiszellőztetni a szabadban. Különösen, ha kicsomagolás után erős illata van.

 

Gyerekszőnyeg tisztítása

Különösen a gyerekszobában lévő szőnyegeket gyakrabban kell tisztítani a megszokottnál. A kisgyerekek gyakran játszanak a padlón és bőrük folyamatosan érintkezik a szőnyeg felületével. A durva szennyeződések és por eltávolítására a legtöbb szőnyeg könnyen porszívózható. Ezen kívül ajánlott a rendszeres kiporolás is, mivel ez eltávolítja a mélyen ülő szennyeződéseket.

Ha lehetséges a foltokat nedves ruhával kell eltávolítani. Csak nagyon makacs foltok esetén javasoljuk hogy szappanos vízzel dörzsölje meg.

Néhány szőnyeg akár a mosógépben is tisztítható. Mindig hagyjuk jól megszáradni, mielőtt visszahelyeznéd a szobába.

Tisztítás alkalmával minden esetben olvasd el és kövesd a gyártó által megadott instrukciókat.

 

Baba játszószőnyeg újszülötteknek

Fontos, hogy ügyelj a higiéniára. A baba szőnyegeknek szennyezőanyag mentesnek kell lennie, mivel a baba szoros kapcsolatban van a babaszőnyeggel. A kisgyerekek és a csecsemők hason fekve akár nyelvükkel is hozzáérhetnek a szőnyeg felületéhez.

 

Bébi tornázó

A megfelelő játszószőnyeg babáknak sokkal több lehet, mint egy egyszerű eszköz, ami leköti a baba figyelmét. Kutatóintézetek kimutatták, hogy a megfelelő játék valóban segít a babáknak, hogy képességeik fejlődjenek. Segíti a finom- és nagymotoros készségek javításában, a koordináció fejlesztésében és a vizuális feldolgozás felgyorsításában.

Ha gyermekeddel együtt játszol, az segít a kettőtök közötti erős kapcsolat és kötelék kialakulásában és ennek nincs is jobb módja, mint egy szórakoztató játék. A baba tornázó, a játékhíddal ellátott játszószőnyeg a különböző textúrák és színes minták, a tapintható állatfigurák amelyek arra ösztönzik a kisfiad vagy kislányod, hogy próbálja azt megragadni.

A játszószőnyeg és baba tornázó által nyújtott előnyök és fejlesztő eszközök különösen a baba első hat hónapjában tudják leginkább kifejteni pozitív hatásaikat.

A játszószőnyeg választás esetén szentelj kellő figyelmet az egyes fejlesztő funkciók kiválasztásának. Nem elég ha egy játszószőnyeg szép és színes.

Fisher Price zenélő játszószőnyeg a mellett, hogy szép és színes nagyszerű más funkciókkal is büszkélkedhet. A különböző hangot kiadó játszószőnyeg képes elvarázsolni a picit. Különösen 0 és 6 hónap közötti csecsemők esetében a különböző állatfigurák és megragadható, kezecskéivel morzsolható vagy a pici szájába bevehető és megharapdálható kellékek a legnépszerűbbek. Színes műanyag állatok vannak forgó korongokkal és mozgatható kiegészítőkkel, és van egy apró tükör is, amely lenyűgöző. Fisher-Price játszószőnyeg esetén adott minden, hogy órákig lefoglalja picidet, miközben ő játszva fejlődik és tanul. Rengeteg lehetőséget kínál a játékok számos kombinációjával.

 

Habszivacs puzzle

A habszivacs puzzle kiváló alternatíva lehet gyerekszobába egy normál szőnyeg helyett. Ezeknek a puha szőnyegeknek számos jó tulajdonsága van amelyek a gyerekszobát padlóját egy varázslatos színekkel megtöltött és biztonságos szobává tudja változtatni.

A habszivacs puzzle megtanítja gyermekednek az abc-t vagy épp a számokat. Vagy egyes típusok mesés állatfigurákkal kápráztatják el. A szőnyeg darabjai könnyen egymásba illeszthetők, így egy biztonságos felületet biztosít a kicsi számára, ahol önfeledten játszhat.

Nem kell aggódni a felöl sem, hogy a játék túl hangos lenn, hiszen a habszivacs puha felülete révén a különböző játékok fölhöz való csapódása szinte hangtalanul történik. Biztonságot kölcsönöz a gyermek és a szülők számára egyaránt.