Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Kategóriák
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (“ÁSZF”) tartalmazza a Játék Piactér webáruház – továbbiakban, mint webáruház - elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő – továbbiakban, mint vásárló - általi használatának feltételeit, a vásárlás feltételeit, valamint a vásárlók és a Játék Piactér jogait. A webáruházat a jatekpiacter.hu címen elérhető honlapon – továbbiakban, mint honlap - üzemelteti cégünk. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a webáruházban elérhető tájékoztatások nyújtják. A vásárló a webáruház használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak minősül a webáruház működtetése.

2. Szolgáltató

A Játék Piactér webáruházat a Treader Team Bt üzemelteti.

Székhely: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Képviselő neve: Sági Sándor

Cégjegyzékszám: 05-06-017777

Bejegyző Bíróság neve: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25164466-2-05

Számlavezető pénzintézet: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt

Számlaszám: 10409015 – 50526774 – 88831006

IBAN számlaszám: HU75 1040 9015 5052 6774 8883 1006

3. Felhasználási feltételek

3.1.      Felelősség

A Vásárló a webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

A Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Vásárló által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

 

3.2.      Szerzői jogok

A webáruház teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, videók stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

4. A honlapon történő vásárlás

4.1.      Regisztráció

A webáruház honlapján lehet regisztrálni, amelyhez a következő információkat kell megadni a vásárlónak: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, lakcím.

A vásárló önkéntesen is megadhat további adatokat.

Amennyiben a vásárló cég nevére szeretné a kiállítandó számlát, úgy a cég nevét is fel kell tüntetni a kiállítandó adatoknál.

A regisztráció befejeztével hamarosan elkészül a felhasználó fiókja, amelyről megerősítést kap a felhasználó az általa megadott e-mail címre.

A regisztráció alkalmával megadott adatok bármikor tetszőlegesen módosíthatók.

A felhasználó fiókjának törlésről e-mailben rendelkezhet a központi email címre küldött kérés formájában. A kérés alapján a Treader Team 5 napon belül törli a vásárló személyes fiókját, amelyről a vásárló az általa megadott e-mail címre megerősítést küld.

 

4.2.      A honlapon feltüntetett árak

A webáruházban a Játék Piactér termékkínálata látható – továbbiakban termékek.

Az egyes termékek lényeges tulajdonságai, jellemzői, rövid leírásuk és cikkszámuk feltüntetésre kerülnek.

A termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó fogyasztó ár is feltüntetésre kerül.

Az árkedvezménnyel forgalmazott termékek esetén a kedvezmény ténye és mértéke is feltüntetésre kerül. A termékek részletes leírásánál megtalálható a termék korábbi, kedvezményt nem tartalmazó ára is.

A Játék Piactér törzsvásárlói programjában részt vevő vásárlók a webáruházban történt megrendelés során a törzsvásárlói program által nyújtott árkedvezményeit is érvényesíthetik.

A termékek árainak megváltoztatására a jogot a Játék Piactér fenntartja, amely értelmében a webáruházban történt árfrissítés idejével válik hatályossá. Az árváltozás ténye nem befolyásolja a korábban leadott, hatályba lépés előtti termékek árait.

Amennyiben a Játék Piactér gondossága ellenére is hibás ár kerül feltüntetésre a webáruházban, úgy a Játék Piactér nem köteles a terméket a hibás áron szállítani, hanem jogosult a termék helyes áron történő szállítására. Ez a folyamat érvényes a termék árától nagymértékben eltérő, esetleges rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os, vagy 1 Ft-os termékekre egyaránt. A helyes ár ismeretében a vásárló 14 napon belül elállhat vásárlási szándékától, vagy megvásárolhatja a terméket.

A Játék Piactér rendszeresen frissíti adatbázisát a termék képekkel, azonban előfordulhat, hogy azok kinézete, csomagolása és megjelenése eltérhet a webáruházban található termék fotójától. Tipikus ilyen eset, amikor a beszállító akciót, szezonális promóciót tart és ez idő alatt eltérő csomagolással hívja fel a vásárlók figyelmét. Az ilyen jellegű külsődleges eltérésekért a Játék Piactér nem vállalja a felelősséget.

 

4.3.      Megrendelés

A vásárló a webáruház felületén választhatja ki a megvásárolni kívánt terméket és adhatja meg a kívánt mennyiséget.

A vásárló által megrendelt termékek kiszállítása kizárólag Magyarországra lehetséges.

Megrendeléshez meg kell adni azt a szállítási címet, ahol a vásárló a termékeket át szeretné venni. Kizárólag egy szállítási cím adható meg.

A megrendelt termékek szállítási idejét és módját illetően, valamint az átvételre jogosult személyeken túlmenően további személyeket is megjelölhet a vásárló. Ezen igényeket a Játék Piactér továbbítja a Sprinter Futárszolgálat Kft felé, de teljesítésükért felelősséget nem vállal.

A vásárló a fizetési mód kiválasztását követően, a megrendelés megerősítésével véglegesíti megrendelését („Megrendelés”). A megrendelés megerősítésének előfeltétele, hogy a vásárló elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A megrendeléssel a vásárló hozzájárul, hogy a szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a Játék Piactér továbbítsa a futárcég felé a vásárló nevét, a megjelölt szállítási címet, a megrendelés azonosítóját és összegét, a vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámát és e-mail címét.

A Webáruházból egy megrendelés alkalmával csak háztartási mennyiségű, bruttó 100.000 (százezer) forintot meg nem haladó összegű megrendelés teljesítését vállalja a Játék Piactér, ezen értékhatár felett előzetes egyeztetés szükséges a megrendelés teljesíthetősége kapcsán a webshop [kukac] jatekpiacter [pont] hu elérhetőségen.

Amennyiben a vásárló leadta a megrendelését és erről megkapta a visszaigazoló e-mailt, úgy a vásárlónak munkanapon 16 óráig lehetősége van visszavonni a megrendelést. A megrendelés visszavonását a +36(70)882-6869 telefonszámon kezdeményezheti a vásárló nevének és megrendelésének azonosítójának megadásával.

A vásárló élhet az elállási jogával az 5.1. pontban leírtak alapján.

A rendelés minimális összege bruttó 3000 Ft, ami magába foglalja a szállítási díjat is.

 

4.4.      Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

Az ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az vásárló részére. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárló által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja az ügyfelelt arról, hogy a megrendelése a szolgáltatóhoz megérkezett.

Ezen visszaigazoló e-mail nem minősül a szolgáltató részéről az ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a szolgáltató és ügyfél között.

A szolgáltató az ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre.

Az ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt.

Ha az ügyfél rendelését már elküldte a szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a szolgáltató felé vagy a jelzést megteheti akkor, amikor a szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

4.5.      A szerződés létrejötte, jellemzői

Amennyiben a Vásárló nem vonja vissza a megrendelést, úgy az előző pontban leírtak alapján létrejött megerősítés alapján létrejön a szerződés a megrendelt termékek vonatkozásában a vásárló és a Játék Piactér, mint eladó között. A szerződés alapján a Játék Piactér eladja a megrendelt termékeket a vásárló számára, valamint gondoskodik a vásárló által megadott címre történő kiszállításról. A vásárló köteles a megrendelt termékeket átvenni, a vételárat és a szállítási költséget megfizetni. A jelen pontban foglalt kötelmek az adott szolgáltatás teljesítésével szűnnek meg.

A Szerződés határozott időre szól és megszűnik, ha az 4.4 bekezdésben meghatározott, valamint a szerződésből fakadó egyéb kötelmek megszűnnek és a felek egyike sem él elállási jogával. A szerződést megszünteti, ha valamelyik fél a szerződésben foglaltak szerint gyakorolja elállási jogát. A szerződés megszűnése vagy megszüntetése a szerződésből fakadó kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint a 6.3 pontban szabályozott esetekben a jótállási igényeket nem érinti.

A vásárló a 4.8 pont alapján köteles a szállítási költségeket megfizetni.

A Szerződés távollevők között, magyar nyelven létrejött szerződésnek minősül.

 

4.6.      A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

 

4.7.      Számla

A Játék Piactér a megrendelt termékekről papír alapú számlát állít ki, amelyet a megrendelés teljesítésével egy időben, a csomaggal küld ki.

Amennyiben a Vásárló szeretne külön számlát kérni az egyes tételekről, akkor azt a megrendelés folyamán jeleznie kell a Megjegyzés mezőben vagy telefonon az ügyfélszolgálatnál.

 

4.8.      A megrendelt termékek kifizetése

A vásárló a megrendelt termékeket a szállítási költségekkel együtt utánvét során történő fizetéssel vagy előreutalással egyenlíti ki.

Utánvét során történő fizetés esetén a fizetés a csomag átvételekor történik. Házhozszállítás során a vásárló készpénzben tudja kiegyenlíteni a vételárat és a szállítási költséget.

Előre utalás estén a vásárló a megrendelt termékek vételárát és szállítási költségét egyenlíti ki. A vásárló az utalás alkalmával köteles feltüntetni a közlemény mezőben a megrendelés azonosítóját. Ha a megrendelés azonosítójának hiányában a rendelés nem beazonosítható, úgy a Játék Piactér megkísérli felvenni a kapcsolatot a vásárlóval az általa megadott elérhetőségeken. Amennyiben a kapcsolatfelvétel sikertelen, úgy az átutalt összeg visszautalásra kerül és a Játék Piactér fenntartja a jogot, hogy elálljon a szerződés teljesítésétől.

Előreutalás esetén a fizetés megérkezése után kerül sor a csomag kiszállítására. Addig függő rendelésként lesz látható.

 

4.9.      A megrendelt termékek szállítása, átvétele

A Játék Piactér a megrendelt termékeket a SPRINTER Futárszolgálat Kft közreműködésével szállítja ki a vásárló által megadott címre.

Minden munkanap reggel 8 óráig leadott rendelések összesítésre kerülnek az előző munkanapon beérkezett rendelésekkel és ezek alapján kerülnek a megrendelések összeállításra, csomagolásra.

Házhozszállítás esetén a csomag átvételére a címzettként megjelölt személyen túl a vele egy háztartásban élő hozzátartozói, ezek távolléte esetén pedig a címzettként megjelölt személy szomszédjai is jogosultak. Amennyiben a szállítási címnél cég neve van feltüntetve, úgy a cégvezető tisztségviselője mellett egyéb jogosult átvevőnek minősül a cég székhelyén vagy telephelyén tartózkodó olyan személy, aki az átvétel tényét aláírásával és cégbélyegző használatával igazolni tudja. Ha a vásárló a megrendelés során a jelen pontban meghatározott személyek egy részét ki kívánta zárni a csomag átvételére jogosultak köréből és/vagy a jogosultak körébe egyébként nem tartozó további személyt jelölt meg a csomag átvételére jogosultként, úgy ezen igényét a Játék Piactér továbbítja a futár cég felé, de a Játék Piactér az igény teljesüléséért felelősséget nem vállal.

Házhozszállítás esetén a futár cég legfeljebb kétszer kísérli meg csomag kiszállítását. Ha a csomag kézbesítése másodjára is sikertelen marad, úgy a Játék Piactér jogosult elállni a szerződéstől.

A fizetendő szállítási költség a megrendelt termékek bruttó összege és a kézbesítés választott módja szerint a következőképpen alakulnak:

Megrendelt termék bruttó végösszege

 

Szállítási költség

 

Házhozszállítás esetén

0 – 9.999 Ft között 1250 Ft

10.000 – 29.999 Ft között 1250 Ft

30.000 Ft felett ingyenes Ft

A szállítási költség kiemelt időszakban ezektől eltérhet kizárólag a vásárló javára. Ez bizonyos időszakokban 0 Ft is lehet. Ebben az esetben a megrendelés jóváhagyásánál a szállítási költség mellett a kedvezményes, vagy 0 Ft-os szállítási tétel fog szerepelni.

Az akciós vagy kedvezményes szállítási időszak alatt megrendelt, de ez után kiszállított termékekre is a kedvezményes szállítási díj vonatkozik.

Az utánvétkezelés felára 290 Ft.

 

5. Elállási jog

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Amennyiben a Fogyasztó más személyt bíz meg a termék átvételével, úgy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 napon belül szintén jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől.

Ha a rendelés több tételből vagy darabból áll, abban az esetben az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak a készhez vételétől számított 14 napon belül jogosult a vásárló indoklás nélkül elállni a szerződéstől.

 

5.1.      Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben a vásárló élni kíván elállási jogával és eláll a szerződéstől, úgy a megrendelt termékeket sértetlen és hiánytalan állapotban köteles becsomagolni és visszaküldeni az ÁSZF 2-es pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Játék Piactér részére.

A vásárló a szerződéstől történő elállástól írásban kell nyilatkoznia egy elállási nyilatkozat formájában, amit mellékelnie kell a visszaküldött termékek mellé vagy e-mail formájában is megküldhet a Játék Piactér részére a webshop [kukac] jatekpiacter [pont] hu címre. A Fogyasztó felhasználhatja a következő linken keresztül elérhető elállásinyilatkozat, de nem kötelező (Minta letöltéséhez kattints IDE).

Az elállási nyilatkozatban meg kell jelölnie a vásárlónak, hogy mely termékek vonatkozásában kívánja érvényesíteni. Meg kell adnia a nevét, címét, a megrendelés időpontját, a megrendelés azonosítóját és nyilatkozatának időpontját. Amennyiben nem áll rendelkezésre a megrendelés azonosítója, úgy az elállási nyilatkozatban a megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatot szükséges feltüntetnie. Az elállási jog a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklet szerint nyilatkozatminta segítségével is benyújtható (Ez letölthető INNEN), de ebben az esetben is meg kell adni a megrendelés egyedi azonosítóját vagy ennek hiányában egyéb, a megrendelés azonosítására szolgáló egyéb adatot.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vásárló az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a Szolgáltató részére. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Vásárló a levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A vásárlónak a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell juttatnia.

Elállás esetén a termékek visszajuttatásának költsége a vásárlót terhelik. A Játék Piactér az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termékek kézhezvételétől számított 14 napon belül, postai kifizetési utalvány formájában téríti vissza a megrendelt termékek vételárát és szállítási költségét.

Ha a vásárló nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a Játék Piactér nem köteles megtéríteni.

A Játék Piactér a visszatérítést mindaddig visszatartja, míg a megrendelt termékek vissza nem kerülnek a Játék Piactérhez.

Amennyiben a vásárló megadja a bankszámla számát és számlavezető bank nevét az elállási nyilatkozatban, úgy kérheti, hogy a Játék Piactér a visszatérítendő összeget banki átutalás formájában teljesítse. A Játék Piactér ezt az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termékek kézhezvételétől számított 14 napon belül téríti vissza.

Az áru használatból adódó értékcsökkenéséért a vásárló a felelős. (Az elállási jog azt a célt szolgálja, hogy az árut megnézhesse és kipróbálhassa a vásárló, mint ahogy erre az offline üzletekben is megteremtik a lehetőséget. Egy ruhadarab vásárlását tekintve például felpróbálhatja a terméket a vevő, de nem hordhatja.)

A vásárló az elállás jogát a szerződés megkötésének a napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

 

5.2.      A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

A polgári törvénykönyv alapján csak a természetes személyek minősülnek fogyasztóknak, a cégek nem.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

 • a lezárt csomagolású termék tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta,
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő,
 • olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak,
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontásra került (pl: fogkefe, cumi, mellszívó, pelenka, törlőkendő, ..stb). Az ilyen termékek visszavétele a Szolgáltatótól nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel

6. Szavatosság

6.1.      Kellékszavatosság

Hibás teljesítés esetén a vásárló a Polgári törvénykönyv szabályai szerint érvényesítheti a kellékszavatossági igényét (PTK 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően).

Fogyasztói szerződés esetén a fogyasztónak minősülő vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem a fogyasztóval kötött szerződés esetén a vásárló az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A vásárló kérheti a megrendelt termék kijavítását vagy cseréjét, kivéve, ha a vásárló által választott igény teljesítése nem lehetséges, vagy a Játék Piactér számára más igények teljesítéséhez képest aránytalan többletköltségekkel járna. Ha a termék javítását, cseréjét a vásárló nem kéri, vagy nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Játék Piactér költségére a vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. A vásárló választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Játék Piactér adott okot.

A vásárló köteles a Játék Piactérrel a hibát a felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.

A kellékszavatossági igény érvényesítésének nincs más feltétele a teljesítéstől számított 6 hónapon belül, amennyiben a vásárló a terméket a Játék Piactértől vásárolta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

6.2.      Termékszavatosság

Termékszavatossági igényként a vásárló kizárólag a hibás megrendelt termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a Játék Piactértől vagy a megrendelt termék gyártójától. A megrendelt termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A megrendelt termék hibájának bizonyítása a vásárlót terheli.

Termékszavatossági igényét a vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

A vásárlónak kell bizonyítani a szavatossági igény érvényesítésekor a szerződés megkötését. A szerződést bizonyítottnak kell tekinteni, ha a vásárló a vásárlás ellenérték igazoló dokumentumot bemutatja.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt megrendelt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

6.3.      Jótállás

151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet hatálya alá tartozó termékek tekintetében a Játék Piactér által forgalmazott termékekre az itt leírt feltételek mellett - legalább 1 év (12 hónap) jótállási idő vonatkozik. Amennyiben a termékre hosszabb jótállási idő vonatkozik, akkor az 1 éven túli jótállás elsődleges kötelezettje a gyártó. Jótállás keretében a gyártó, forgalmazó garantálja, hogy a megvásárolt termék a jótállás időtartama alatt kifogástalanul fog működni. A jótállás érvényesíthető a termék jótállási jegyén feltüntetett szervizben vagy szaküzletünkben. A jótállás érvényesítésének feltétele a jótállás jegy - vagy ennek hiányában a vásárlást igazoló számla - bemutatása.

A hibás termék visszajuttatása a szaküzlet címére a vásárló feladata és költsége. Amennyiben a javításra, cserére már nincs lehetőség, akkor a termék vételára kerül visszafizetésre

Jótállást kizáró tényezők:

 • Átalakítás, szakszerűtlen kezelés (különösen a tisztítás során okozott karcok, sérülések), helytelen tárolás, nem megfelelő szállítás vagy elemi kár.
 • Nem megfelelő tápellátás következtében fellépő elektronikai meghibásodás
 • Természetes elhasználódás.

 

6.4.      Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

 

Név: Treader Team Bt

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Tel.: +36 70 882-6869

E-mail cím: webshop [kukac] jatekpiacter [pont] hu

 

A szavatossági igény bejelentéséhez az alábbi információk szükségesek:

 • Vásárló neve, címe
 • Számla sorszáma
 • Megrendelt termék azonosítója
 • Megrendelt termék átvételének időpontja
 • Hiba leírása

7. Jogérvényesítési lehetőségek

7.1.      Információ, reklamáció, panaszkezelés

A Vásárló a webáruház működésével, megrendelésével kapcsolatban vagy a panaszával az következő elérhetőségen keresheti meg a Játék Piacteret.

 1. Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.
 2. E-mail formájában: webshop [kukac] jatekpiacter [pont] hu
 3. Telefonon: +36 70 882-6869

Telefonon panaszkezelés kizárólag munkanapokon 9:00-17:00 között érhető el.

Telefonon tett panaszát a Játék Piactér azonnal megvizsgálja és szükség szerint és lehetőségekhez mérten orvosolja.

 

7.2.      Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a szolgáltató és a felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a vásárló számára:

-          Békéltető testület eljárásának kezdeményezése,

-          Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

-          Európai Bizottság online vitarendezési platformját (ODR)

-          Bírósági eljárás kezdeményezése

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület elérhetősége

Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszám: +36 (46) 501-091, 501-870

Fax szám: +36 (46) 501-099

E-mail cím: bekeltetes [kukac] bokik [pont] hu

Web: www [pont] bekeltetes [pont] borsodmegye [pont] hu

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 3530 Miskolc, Meggyesalja u. 12.

Postacím: 3501 Miskolc, Pf.:589

Telefonszám: +36 (46) 506-071

E-mail: fogyasztovedelem [kukac] borsod [pont] gov [pont] hu

 

Európai Bizottság online vitarendezési platformja (European Online Dispute Resolution Platform - ODR)

Link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

8. Egyéb

8.1.      ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

 

8.2.      Technikai korlátok

A webáruházban történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

8.3.      Visszaérkező csomagok, kiegyenlítetlen megrendelések

Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a vásárló által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles cégünk bankszámlájára átutalni! A szállítási költséget a megrendelést visszaigazoló e-mailünk is tartalmazza. A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége az eredetileg felszámolt postaköltséghez adódik, amely minden esetben bruttó 800 Ft.

Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!

A kiegyenlítetlen, és írásban nem vitatott, lejárt határidejű számlák ellenértékét közjegyző és ügyvéd jelenlétében gyorsított fizetési eljárással kezdeményezzük, amely további legalább 10.000 Ft-os költséget jelent a Vásárló részére! Amennyiben az ügyvédi felszólításra sem egyenlíti ki a már további költségekkel növelt összeget, úgy a végrehajtói díj további jelentős terhet fog jelenteni!

 

8.4.      Termékek cseréje

A kért cserét 72 órán belül postára adjuk, amennyiben a kért termék raktárunkon van. Ha a kért csere termék nincs raktáron és beszerzést kell indítanunk, úgy a termék cseréje több, mint 14 napot is igénybe vehet, a beszállító visszajelzése alapján.

Abban az esetben, ha a terméken külsérelmi nyomok láthatóak vagy a beüzemelés nem a rendelkezésre bocsátott módon történt, és/vagy a Vevő nem tudja hiánytalan és sértetlen eredeti csomagolásban saját költségén cégünk részére azt visszajuttatni, nem áll módunkban a termék visszavásárlása.

9. Vegyes rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandóak:

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2001. évi CVIII. törvény;

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a Játék Piactér webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója (NAIH-103198/2016, NAIH-122580/2017), amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Játék Piactér a regisztrációval, a megrendeléssel és a szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje.

 

A cookie, hírlevél és DM, továbbá az adatkezelés és feldolgozás vonatkozásában az Adatvédelmi Nyilatkozat előírásai az irányadóak.

 

Hatályba lépés ideje: 2020. május 01.

 

Adatvédelem

1. Fogalom-meghatározások

 

 • Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
 • Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
 • különleges adat:

        - a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek - képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

         - az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat

 • hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
 • tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
 • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtja;
 • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
 • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
 • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
 • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
 • adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
 • adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
 • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
 • adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

2. Általános jogi közlemény

 

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza ezen Webáruház rendszerben működő webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatóknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeltető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

Kötelező adatkezelés esetén a kezelendő adatok fajtáit, az adatkezelés célját és feltételeit, az adatok megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény, illetve önkormányzati rendelet határozza meg.

Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából - e törvény alapján - az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

 

3. Az adatkezelés speciális jogalapja

 

A Játék Piactér webáruház, amit a Treader Team Bt üzemeltet, (továbbiakban Játék Piactér)

Székhely: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Cégjegyzékszám: 05-06-017777

Bejegyző Bíróság neve: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25164466-2-05

E-mail cím: ugyfelszolgalat[kukac]jatekpiacter.hu

azzal a céllal, hogy az ott forgalmazott termékeket értékesítse.

Adatkezelés jogalapja: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

A Játék Piactér Webáruházzal kapcsolatos tevékenysége elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásnak minősül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Eker.tv.”) 2.§ a) illetve f) bekezdése alapján. A Játék Piactér, mint szolgáltató, az Eker tv. 13/A. (1) bekezdése alapján, a nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó szerződések tekintetében az alábbi célokból jogosult adatokat kezelni:

 • a szerződés létrehozása,
 • a szerződés tartalmának meghatározása,
 • a szerződés módosítása,
 • a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése,
 • a szerződésből származó díjak számlázása, és
 • a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.

 

A fenti célokból a Játék Piactér a Webáruház szolgáltatásait igénybe vevők azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatainak és lakcímeiknek kezelésére jogosult, továbbá a szolgáltatás nyújtása céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek, így tehát ezen adatok tekintetében az adatkezelés kötelező. A Játék Piactérnek mindazonáltal úgy kell üzemeltetnie a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközeit, hogy a személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Eker. tv.-ben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A fentebb meghatározott adatokat a Játék Piactér – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22. § (1)-(2) bekezdéseinek megfelelően – a közte és a Vásárló között létrejött szerződés(ek)ből származó esetleges igények érvényesíthetőségére tekintettel a követelések esedékessé válásától számított öt évig kezeli.

Az Eker. tv. 13/A. § (4) bekezdése alapján a Játék Piacteret a fentebb felsoroltaktól eltérő célból, így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából is kezelhet adatokat. Ehhez az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett az érintett hozzájárulása szükséges, és az így szerzett adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő azonosító adataival, és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára.


4. Adatkezelési alapelvek

 

Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
 • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása;
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

 

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

 

A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a webáruházban a rendelés regisztráció után is leadható. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.


5. A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

 

5.1 Cookie-k

A Webáruházra való belépést, kilépést és a vásárlás folyamatát a Vásárló, illetve más Látogatók számára kis adatcsomagok, ún. sütik („cookie”-k) segítik elő, melyeket a fenti személyek informatikai eszközén a Webáruház helyez el, illetve olvas arról vissza. A cookie-k a Webáruház megfelelő működését, a hatékonyabb kiszolgálást, valamint statisztikai jellegű, anonimizált adatgyűjtés célját szolgálják.

A cookie-kat a Látogató törölni tudja az informatikai eszközéről, illetve azok a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek, valamint a Látogató manuálisan beállíthatja böngészőjét úgy is, hogy az a cookie-k alkalmazását tiltsa. A Webáruházat a Látogató abban az esetben is használni tudja, ha egyébként a cookie-k alkalmazását a böngészője beállításai között manuálisan letiltja.

 

Főbb böngészők cookie-k térlésének tájékoztatója:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu&ref_topic=7438325

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

 

A Webáruház a következő olyan szolgáltatások kódjait használja, melyek cookie-kat helyez(het)nek el a látogató eszközén:

 • Google Adwords remarketing követő kód: Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap Felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a webáruháztól
 • Facebook pixel kód, melynek segítségével a Webáruház látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni.
 • Google Analytics, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatottsági statisztikáit gyűjti.

 

A Webáruház egyrészt az egyedi, ideiglenes jelleggel elhelyezett „spublic” cookie-t alkalmazza a munkafolyamatok azonosítására, azaz annak megállapítására, hogy a Látogató be van-e jelentkezve a Webáruházba vagy sem. Az „spublic” cookie tehát a Vásárlók számára a Webáruházra való belépés, illetve az onnan történő kilépés, valamint a Webáruház használatával történő vásárlás folyamatait segíti elő. Az „spublic” cookie egy ideiglenes cookie, amely a böngésző bezárásával automatikusan törlődik a Látogató informatikai eszközéről, illetve azt a Látogató a böngészője beállításai között manuálisan maga is törölni tudja.

Emellett a Webáruház vonatkozásában alkalmazásra kerülnek a Google Analytics következő típusú cookie-jai is: „utma”, „utmb”, „utmc”, „utmt”, „utmv”, „utmz” (a weboldal vonatkozásában a Google Analytics által alkalmazott cookie-król részletes információk az alábbi linken érhetők el:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage).

 

A felsorolt cookie-k abból a célból kerülnek alkalmazásra, hogy segítségükkel megállapíthatóak legyenek a Webáruház látogatására és látogatottságára vonatkozó alábbi statisztikai jellegű, és ilyen célra gyűjtött adatok:

 • a Látogató keresőmotor, kulcsszó vagy link révén jutott a Webáruházra („utmz” cookie),
 • a Látogató hányszor látogatta meg a Webáruházat („utmb” cookie),
 • a Látogató mennyi ideig tartózkodott a Webáruházban („utma” és az „utmv” cookie),
 • a Látogató mikor látogatta meg először a Webáruházat („utma” és „utmv” cookie), illetve
 • a Látogató mikor látogatta meg utoljára a Webáruházat („utmc” és „utmv” cookie).

 

A fentiek mellett egyes cookie-k óvják a Webáruházat a túlterheléstől („utmt” cookie), továbbá egyes, a Google Analytics által alkalmazott cookie-k analitikai, statisztikai, illetve biztonsági  célból rögzítik a Látogató által használt informatikai eszköz IP-címét is. Az adattárolás a Látogató informatikai eszközén valósul meg.

A Webáruház látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását tehát külső szolgáltatóként a Google Analytics szerverei segítik a fent felsorolt cookie-k segítségével. A mérési adatok kezeléséről ezen adatok adatkezelője a https://www.google.com/analytics/ weboldalon nyújt részletes felvilágosítást, a Google adatvédelmi elveiről pedig itt érhető el bővebb információ: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ .

A Webáruházról a Google Analytics szerverei felé továbbításra kerülő adatok az érintett Látogató személyazonosságának kizárólagos azonosítására közvetlenül nem alkalmasak, azok alapján kizárólag az informatikai eszköz IP-címe azonosítható.

 

A Játék Piactér által naplózott adatok kezelése, valamint a cookie által gyűjtött felhasználói szokásokról gyűjtött információkból nyert adatok kezelése kizárólag statisztikai célt szolgál.

 

5.2 Vásárló regisztráció

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését az ugyfelszolgalat[kukac]jatekpiacter.hu e-mail címen kérheti a vásárló. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül.

 

5.3 Hírlevél igénylés

Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja e-mail címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A feliratkozás gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. A hírlevélről történő leiratkozást kezdeményezheti bármelyik hírlevél alján lévő leiratkozás gombra történő kattintással vagy a webáruházunk központi e-mail címére elküldött 'Hírlevél leiratkozás' tárgyú üzenettel. A törlési kérelmet csak a feliratkozott e-mail címről tudunk elfogadni.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-103198/2016

 

5.4 Vélemény írása

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékekkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.

 

6. Adatfeldolgozók

 

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át. A Szolgáltató igénybe vehet adatfeldolgozót. Ilyen adatfeldolgozó lehet pl: könyvelő, rendszerüzemeltető

 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-122580/2017

 

Megrendelés esetén a Játék Piactér, mint Szolgáltató a rendeléshez tartozó adatokat a következő adatfeldolgozók felé továbbítja:

 

Sprinter Futárszolgálat Kft
Székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 39.
Cégjegyzékszám: 01-09-660447
Adószám: 12263840-2-43
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

 

Online Comparison Shopping Kft. (Árukereső.hu)
Székhely: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72
Cégjegyzékszám: 01-09-186759
Adószám: 24868291-2-42
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, vásárolt termékek listája
Az adattovábbítás célja: termékek és a nyújtott szolgáltatás minősítésének lehetősége az Árukereső Megbízható Bolt programja keretében:

Megbízható Bolt Programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Online Comparison Shopping Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

 

Partner KBOSS.hu Kft. (Számlázz.hu)
Székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b
Cégjegyzékszám: 13-09-101824
Adószám: 13421739-2-13
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, vásárolt termékek listája 
Az adattovábbítás célja: hiteles számla kiállítása a vásárolt termékekről

 

NBD-Consulting Kft.
Székhely:
3900 Szerencs, Kassa utca 10/2.
Cégjegyzékszám:
05-09-006966
Adószám:
11587345-2-05
Továbbított adatok köre:
könyvelést érintő adatok
Az adattovábbítás célja:
könyvelési feladatok elvégzés

 

7. Személyes adatok tárolása, adatkezelés biztonsága

 

Játék Piactér megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, így az adatkezeléssel kapcsolatban fellépő kockázatoknak megfelelő védelmet biztosít.

A Játék Piactér informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Játék Piactér megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést.


8. Kapcsolat, Jogorvoslat

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

Az üzemeltető adatait teljeskörűen megtalálja az "Információk" oldalon. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről az ugyfelszolgalat[kukac]jatekpiacter.hu címen vagy postai úton, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken.

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatairól, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást.

 

8.2 Adatok törlése, helyesbítése, zárolása

Szolgáltató - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását.

A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles. A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 

8.3 Tiltakozás személyes adatok kezelése ellen

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A vásárló a jogait a 3-as pontban feltüntetett elérhetőségen gyakorolhatja.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. 
Telefon: 06- 1-391-1400 Fax: 06-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat [kukac] naih [pont] hu 
Weboldal: naih [pont] hu

 

9. Egyéb adatkezelések

 

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

Érvényes: 2018. május 19. napjától.